desembre 15

Els elements de la Teoria del Benestar, de Martin EP Seligman

Escrit per aadsera

Martin E.P. Seligman, en el seu nou llibre Flourish, reformula les seves idees sobre psicologia positiva i proposa una nova "Teoria del benestar". Aquesta teoria es basa en cinc elements que engloben tot allò que les persones trien lliurement pel seu valor intrínsec. Aquests cinc elements són:

1) Emoció positiva. Equival a la "vida plaentera" de la seva anterior teoria de l'autèntica felicitat. Engloba totes les variables subjectives que caracteritzen el benestar: plaer, èxtasi, comoditat, calidesa, etc. Són sensacions que se senten en el present.
2) Entrega. Equival a la "vida amb compromís" de la seva anterior teoria de l'autèntica felicitat. L'estat subjectiu de l’entrega apareix a posteriori i es relata en forma retrospectiva.
3) Sentit. Equival a la "vida amb significat" de la seva anterior teoria de l'autèntica felicitat.
4) Èxits. Les persones perseguim l'èxit, el rendiment i el virtuosisme pel seu valor intrínsec, fins i tot quan no aporten emocions positives.
5) Relacions. La major part de les experiències de benestar s'obtenen a través de les relacions amb altres persones. La vida interpersonal és el millor antídot contra els moments difícils de la vida.

Referència bibliogràfica:
Seligman, M.E.P. (2011). La vida que florece. Barcelona: Ediciones B.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. ¡Sigues el primer!

Deixar comentari

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it