novembre 30

La nova Teoria del Benestar, de Martin E.P. Seligman

Escrit per aadsera

L'any 2002 Martin E.P. Seligman va proposar el que va denominar la "Teoria de l'autèntica felicitat". El 2011, en el seu nou llibre Flourish, Seligman reformula les seves idees sobre psicologia positiva i proposa una nova "Teoria del benestar".

Seligman afirma que el problema de la paraula felicitat és que s'ha fet servir tant que ha quedat desdibuixada, fins al punt de representar un concepte impracticable per a la ciència. A més, el monisme que comporta el concepte de felicitat suposa considerar que totes les motivacions humanes es poden reduir a una sola de caràcter fonamental. Seligman diu que cal dissoldre el monisme de la felicitat i usar en el seu lloc elements amb els quals es pugui treballar científicament. En el seu nou plantejament, Seligman considera que el nucli de la psicologia positiva ha de girar al voltant del concepte de benestar, que és molt més operatiu .

La nova Teoria del Benestar ja no està centrada en la felicitat i en la mesura de la satisfacció amb la vida, sinó que se centra en el benestar i mesura cinc components: 1) l’emoció positiva, 2) l’entrega, 3) el sentit, 4) les relacions positives i 5) els èxits. Així doncs, Seligman ha apostat per afegir dos elements que es relacionen amb l'èxit i el virtuosisme, i que expliquen el perquè les persones intenten triomfar pel simple fet de triomfar. Aquests dos nous elements són les relacions positives i els èxits .

Referència bibliogràfica:
Seligman, M.E.P. (2011). La vida que florece. Barcelona: Ediciones B.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. ¡Sigues el primer!

Deixar comentari

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it