novembre 15

La motivació inconscient juga un paper important per superar els desafiaments de la vida

Escrit per aadsera

Quan afrontem un repte que requereix molt esforç, com estudiar per un examen decisiu o acabar un treball important, no n'hi ha prou amb la força de voluntat. La reserva de motivació que aporta la força de voluntat es gasta ràpidament, el que significa que les persones hem d'utilitzar també altres mitjans per automotivarnos. Un estudi científic ha conclòs que la motivació interna inconscient és capaç d'augmentar significativament el nostre rendiment.

El Dr Peter Gröpel i el Prof Hugo Kehr , de la Technische Universität München (TUM), han investigat com la motivació inconscient pot influir en la nostra força de voluntat. Algunes de les forces motivadores inconscients són el desig de fer les coses bé, el tenir influència sobre altres persones, i el compromís en les relacions interpersonals.

Diuen els autors que aquesta motivació inconscient pot ser aprofitada positivament a les empreses. Per exemple, en cas de tenir un treballador que estigui motivat pel desig d'èxit, animar-lo a participar en projectes creatius amb poca estructura burocràtica.

Referència bibliogràfica:
Gröpel, P., Kehr, H.M., (2013). Motivation and Self-Control: Implicit Motives Moderate the Exertion of Self-Control in Motive-Related Tasks. Journal of Personality.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. ¡Sigues el primer!

Deixar comentari

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it