desembre 15

Cultivar l’amistat

Escrit per aadsera

Tradicionalment s'ha buscat el secret de la felicitat en la salut, els diners, l'amor, la joventut, però ... realment cap d'aquests factors per si mateixos porta la felicitat! Les investigacions, però, han acabat trobant un factor que sí que es relaciona molt directament amb la felicitat: és l'amistat. Això és així perquè la base de la felicitat i el benestar són els llaços afectius que ens uneixen a altres persones. L'ésser humà és sens dubte un ésser social, i en aquest context el poder de l'amistat és enorme.

Així que si volem incrementar el nostre benestar, una de les maneres més eficaces per aconseguir-ho és cultivant l'amistat. Com fer-ho? Seguiu aquests 4 consells pràctics:

1. Dediqui temps a cultivar l'amistat. Cal augmentar el temps que dediquem i compartim amb els nostres amics, sobretot amb els de sempre, els més íntims. S'ha d'intentar mantenir el contacte; per a això les xarxes socials d'Internet són molt pràctiques.
2. Aprengui a millorar la comunicació i sàpiga escoltar els altres. Podeu anar a un taller de tècniques de comunicació, però el més important és aprendre a compartir millor els sentiments i les emocions; cal esforçar-se a incrementar l'empatia! És molt probable que amb tot això aconsegueixi, potser sense proposar-s'ho, tenir nous amics.
3. Sigui agraït, demostri admiració i afecte amb els seus amics. Convé cuidar les paraules, els gestos, els sentiments i, sobretot, els detalls.
4. Tingui lleialtat cap als amics, això és molt important! Cal donar suport a les amistats no només en els moments difícils, sinó també en els seus moments d'èxits. Desterri lluny l'enveja, alegri’s sincerament pels èxits dels seus amics.

En definitiva, per cultivar l'amistat cal esforçar-se, actuar, superar la passivitat.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. ¡Sigues el primer!

Deixar comentari

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it