maig 01

El somriure autèntic o "somriure de Duchenne"

Escrit per aadsera

La comunicació facial mitjançant els gestos de la cara i l'expressivitat corporal és important en l'ésser humà ja que som éssers socials. Els primers segons de contacte amb una altra persona determinen en bona mesura la nostra percepció sobre com és aquesta persona i si ens agrada o no ens agrada. Aquesta primera impressió queda enregistrada en el nostre cervell i és molt difícil de canviar posteriorment. Per aquest motiu és molt convenient en les nostres relacions interpersonals tenir una actitud sincera, sense tractar d'ocultar informació als altres.

El somriure és una forma de comunicació gestual molt empàtica que ens apropa als altres. Però el somriure, perquè sigui efectiu, ha de ser sincer, no fingit ni forçat. Un somriure fals o de compromís fàcilment es delata per si mateix.

El somriure autèntic o somriure de Duchenne es pot notar perquè els llavis retrocedeixen, les galtes s'aixequen i apareixen arrugues a la zona dels ulls. Guillaume Duchenne de Boulogne va ser un neuròleg francès que el 1862 va observar que un somriure fals o poc sincer només activa els músculs dels llavis i la boca, mentre que el somriure autèntic és una resposta involuntària a una emoció espontània que a més activa els músculs orbiculars que envolten els ulls. Vaja, que al somriure de manera autèntica apareixen petites arrugues en el contorn dels ulls, mentre que en els somriures socials o de compromís això no succeeix. Si busca noves amistats estigui atent a la forma de somriure del seu interlocutor/a!

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. ¡Sigues el primer!

Deixar comentari

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it