octubre 18

El secret de causar una bona primera impressió

Escrit per aadsera

Un estudi de psicòlegs de les universitats de Glasgow i Princeton ha comprovat que són suficients els primers 500 milisegons (0,5 segons) d'escoltar la veu d'un interlocutor per fer un judici de valor sobre ell. Escoltar un simple "Hola" és suficient per fer-se una idea de com és la persona que ens parla, fins i tot sense estar veient-la. El to de veu utilitzat ens causa immediatament una primera impressió. Els caràcters de la personalitat que millor s'identifiquen són els de confiança i dominància.

El secret per causar una bona primera impressió és sens dubte ser natural, espontani i sincer en les converses que tenim, ja des de la primera paraula pronunciada! Tractar de falsejar la nostra personalitat, tractar d'amagar algun tret del que ens avergonyim, simplement no funciona. Tal com ha conclòs aquest estudi científic, la confiança es guanya ja des de les primeres dècimes de segon de conversa.

Referència bibliogràfica:
McAleer, P, Todorov, A., Belin, P. (2014). How do you say ‘Hello’? Personality impressions from brief novel voices. PLoS ONE 9(3): e90779.