setembre 17

L'impuls de l'autoestima pot ajudar a prevenir els problemes de salut en la gent gran

Escrit per aadsera

La importància d'impulsar l'autoestima s'associa normalment amb l'adolescència. No obstant això, recents investigacions mostren que l'autoestima és igualment important per a la gent gran. Potenciar l'autoestima pot ajudar a esmorteir els problemes de salut que són típics de la transició de l'edat adulta a la vellesa.

Els investigadors Sarah Liu i Carsten Wrosch, de la Concordia University, han realitzat un estudi que demostra que a mesura que l'autoestima d'una persona es redueix, el nivell de l'hormona cortisol, relacionada amb l'estrès, augmenta. I viceversa. Aquests autors estan també preparant noves investigacions sobre com l'augment de l'autoestima podria repercutir positivament en el bon funcionament del sistema immunològic.

El percentatge de persones a la tercera edat a occident va en augment i atendre adequadament la seva salut és necessari per sostenir la viabilitat del sistema sociosanitari. Potenciar l'autoestima és un camí molt efectiu, perquè redueix al seu torn els episodis d'estrès i de depressió. En aquest blog hi ha diversos articles que tracten sobre com augmentar l'autoestima. No és una tasca fàcil, perquè requereix un esforç sostingut i prolongat en el temps, però val la pena intentar-ho, perquè els beneficis que es poden obtenir són molts, tant per a la salut psicològica com per a la salut física de les persones grans.

Als professionals de la salut dels Centres de Dia els recomano llegir i utilitzar els llibres del psicòleg Nathaniel Branden, que està especialitzat en temes d'autoestima.